Kouluterveydenhuolto

Lue tiedote (6.4.2020): Kouluterveydenhuollon terveystarkastukset ja muut sovitut käynnit jatkuvat

Oppilas käy terveystarkastuksessa vuosittain. 1, 5. ja 8.-luokan tapaaminen on laaja terveystarkastus, jolloin oppilas tapaa sekä terveydenhoitajan että lääkärin, ja myös oppilaan huoltajat kutsutaan mukaan. Tapaamisessa voidaan tarvittaessa keskustella perheen tarvitsemista tukitoimista. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on osa laajaa terveystarkastusta.

Terveystarkastusaika 1.- ja 5.-luokkalaisille varataan Oulun Omahoidon kautta

Lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat kutsutaan terveystarkastukseen. Toisen vuosikurssin tytöt voivat lisäksi käydä lääkärintarkastuksessa. Poikien lääkärintarkastus sisältyy kutsuntatarkastukseen.

Terveystarkastusten kyselylomakkeet

Kouluterveydenhoitajan yhteys- ja ajanvaraustiedot löytyvät perusopetuksen ja lukiokoulutuksen sivuilta koulukohtaisten yhteystietojen kohdalta.

Sairaudet hoidetaan pääsääntöisesti omalla terveysasemalla. Koulupäivän aikana sattuneet tapaturmat ja sairastumiset hoidetaan tarvittaessa kouluterveydenhuollon vastaanotolla.

Jos lapsella on jokin perussairaus, joka on huomioitava koulupäivän aikana (lääkitys, varautuminen ensiapu-tilanteisiin), siitä on hyvä olla yhteydessä omaan opettajaan ja terveydenhoitajaan.

Ruoka-aineallergiat eivät pääsääntöisesti vaadi lääkärin/terveydenhoitajan todistusta ruokailua varten. Allergiat/rajoitteet ilmoitetaan opettajalle, joka välittää tiedot keittiölle.

Peruskoululaisten ja lukiolaisten hampaiden ja suun terveyttä hoidetaan Oulun kaupungin hammashoitoloissa.

Kotihoito-ohjeita tavallisimpiin sairauksiin ja pulmiin

Flunssa

Mahatauti

Toistuvat vatsakivut lapsella

Päänsärky

Päätäi

Kihomadot

Syylät

Infektiotaudit THL:n sivuilla

Tapaturmat

Koulutapaturmat

Kaikki Oulun koulujen oppilaat ovat vakuutettuja tapaturman varalta koulupäivän aikana, koulumatkoilla ja työssä oppimisjaksolla. Koulutapaturman sattuessa täytetään tapaturmailmoitus.

Vapaa-ajan tapaturmat

Hoidetaan omalla terveysasemalla.

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.