Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 31.3. - Kaupunginsairaalan epidemia on päättynyt

Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemia on päättynyt. OKS A2 osastolta alkanut koronavirusepidemia todettiin 22.2. Osastoilla A2 ja B2 sairastui kaiken kaikkiaan 38 potilasta. Viimeisin tartunta 7.3. Epidemian aikana 19 potilasta menehtyi, heistä viimeisin 28.3.

Työntekijöitä sairastui yhteensä 52. Viimeinen työntekijän sairastuminen tuli ilmi 16.3. Jatkotartuntoja omaisilla todettiin yhteensä 39. Viimeisin on tullut tietoon 27.3. Osastot, joita epidemia kosketti, ovat taas kaikki auki. Altistuneille asetetut viimeiset karanteenit ovat päättyneet 30.3.

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa.

Pääsiäisen lomakausi koittaa ja muodostaa matkustelun vuoksi riskin epidemian pahenemiselle Oulussa. Väestöä kehotetaan samaan vastuulliseen käyttäytymiseen pääsiäislomilla kuin hiihtolomillakin.

Tämän päivän tartunnan lähteenä on muu tietty.

Tällä hetkellä Oulussa rokotetaan 70-vuotiaita ja sitä vanhempia henkilöitä. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Päivitetty 31.3. klo 17.15

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.