Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 22.3. – kolme uutta muuntovirustartuntaa

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Viime viikon tartuntojen määrä laski edellisviikkojen määrästä liki puoleen kaupunginsairaalan tartuntaryppään rauhoituttua. Muuntovirustartuntoja on Oulun alueella vahvistunut kaksi Britanniasta peräisin olevaa varianttia ja yksi Etelä-Afrikasta peräisin oleva variantti. Varianttitartunnat liittyvät kotimaan matkailuun. Yhteensä UK-varianttia on todettu Oulussa nyt 12 tapausta, ja etelä-afrikkalaista yksi tapaus. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan epidemiatilannetta ja suosituksia huomenna 23.3.2021.

Tämän päivän seitsemästä tartunnasta tartuntalähteinä ovat kaveri/tuttavapiirit, perhe ja matkailu. Kaksi tartunnoista on tuntemattomasta lähteestä.

Caritas Sonetin vammaisten kotiin annettavissa palveluissa on tullut ilmi kymmentä asukasta koskeva joukkoaltistuminen. Altistuminen ei koske Caritaksen ikäihmisten palveluja.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen ei ole tänään ilmaantunut uusia tartuntoja. Sairaalan toiminta on palaamassa vähitellen normaaliksi. Sairaalan tartuntojen virustyyppejä on sekvensoitu eikä merkkejä muuntoviruksista ole havaittu. Sairaalan toiminta on hitaasti palaamassa kohti normaalia.

Oulussa siirretään tämän viikon koronarokotusaikoja. Maanantain 22.3. koronavirusrokotusajat on siirretty keskiviikolle 7.4. ja torstain 25.3. koronarokotusajat on siirretty torstaille 8.4. Aiemmin annetut kellonajat pysyvät samana, vain päivämäärät muuttuvat. Rokotuspaikkana on Ouluhalli. Keskiviikkona 7.4. ja torstaina 8.4. rokotetaan Pfizerin ja Modernan rokotteilla. Jos siirretty päivämäärä sopii, asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin saapua paikalle uutena päivämääränä, samalla kellonajalla kuin aiemmin sovittu. Ellei uusi rokoteaika sovi, asiakkaita pyydetään ottamaan yhteys koronarokotepuhelinnumeroon tiistaina 30.3. (puh. 08 558 41415). Tuolloin voidaan katsoa vielä uusi korvaava rokoteaika. Rokotusaikojen siirtäminen johtuu siitä, että Astra Zeneca -rokotteen käyttö on keskeytetty THL:n ilmoituksesta tulevan viikon ajaksi.

Tiistain 23.3. ja keskiviikon 24.3. rokotusajat Ouluhallissa ovat ennallaan ja rokotteena on Pfizerin rokote.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää: www.ouka.fi/koronarokotukset

Ajanvaraus rokotuksiin on suljettu tilapäisesti ja ajanvaraus avautuu uudelleen 24.3. klo 8.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.