Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 21.3. – kaksi joukkoaltistumista, joissa altistuneet on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Uusien tartuntojen kasvuvauhti on kuitenkin hidastunut. Pohjoisen hiihtolomien vaikutus kaupungin epidemiatilanteeseen ei ole vielä näkyvissä. Etelä-Suomen heikkenevä epidemiatilanne muuntoviruksen vaikutuksesta odotetaan vaikuttavan Oulunkin epidemiatilanteeseen sitä heikentäen huhti-toukokuun aikana.

Tänään 21.3. on tullut tietoon kaksi joukkoaltistumista, joissa on altistunut yhteensä 29 henkilöä. Joukkoaltistumiset ovat tapahtuneet Northern lights amerikkalaisen jalkapallon joukkueessa 15.3. ja Ritaharjun koulun ip-kerhossa 16.-17.3. Joukkoaltistumisista altistuneet on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin.

Tämän päivän kolmesta tartunnasta tartuntalähteinä yksi on tuntematon lähde ja kaksi tartuntalähdettä on muu tietty (ystävät).

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen ei ole tänään ilmaantunut uusia tartuntoja. Sairaalan toiminta on palaamassa vähitellen normaaliksi. Hoitoringin toiminta on käynnistetty supistetussa muodossa. Osastolla H3 on altistumisesta aiheutuvia karanteeneja vielä ensi viikolle. Oulunsalon kotihoito ja Hiirosen kodin C3 osaston toiminta ovat palanneet normaalitoimintaan. Joitakin testauskierroksia vielä tehdään. Henkilökunnan henkistä tukea jatketaan. Yhteensä tartuntaryppäässä 35 potilasta ja 52 hlökuntaan kuuluvaa on saanut tartunnan. Tartunnan saaneista potilaista on menehtynyt 18. Jatkotartuntoja on yhteensä 31.

Oulussa siirretään tulevan viikon koronarokotusaikoja. Maanantain 22.3. koronavirusrokotusajat on siirretty keskiviikolle 7.4. ja torstain 25.3. koronarokotusajat on siirretty torstaille 8.4. Aiemmin annetut kellonajat pysyvät samana, vain päivämäärät muuttuvat. Rokotuspaikkana on Ouluhalli. Keskiviikkona 7.4. ja torstaina 8.4. rokotetaan Pfizerin ja Modernan rokotteilla. Jos siirretty päivämäärä sopii, asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin saapua paikalle uutena päivämääränä, samalla kelloajalla kuin aiemmin sovittu. Ellei uusi rokoteaika sovi, asiakkaita pyydetään ottamaan yhteys koronarokotepuhelinnumeroon tiistaina 30.3. (puh. 08 558 41415). Tuolloin voidaan katsoa vielä uusi korvaava rokoteaika. Rokotusaikojen siirtäminen johtuu siitä, että Astra Zeneca -rokotteen käyttö on keskeytetty THL:n ilmoituksesta tulevan viikon ajaksi.

Tiistain 23.3. ja keskiviikon 24.3. rokotusajat Ouluhallissa ovat ennallaan ja rokotteena on Pfizerin rokote.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää koronarokotuksista. 

Ajanvaraus rokotuksiin on suljettu tilapäisesti ja ajanvaraus avautuu uudelleen 24.3. klo 8.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla. 

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot.

 

Päivitetty 21.3.2021 kello 21.11.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.