Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 20.3. – yksi uusi joukkoaltistuminen amerikkalaisen jalkapallon joukkueessa

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Uusien tartuntojen kasvuvauhti on kuitenkin hidastunut. Pohjoisen hiihtolomien vaikutus kaupungin epidemiatilanteeseen ei ole vielä näkyvissä. Etelä-Suomen heikkenevä epidemiatilanne muuntoviruksen vaikutuksesta odotetaan vaikuttavan Oulunkin epidemiatilanteeseen sitä heikentäen huhti-toukokuun aikana.

Tänään 20.3. on tullut tietoon yksi joukkoaltistuminen, joka koskee amerikkalaisen jalkapallojoukkueen sisäistä altistumista Oulussa. Joukkueessa altistuneet eivät ole vielä karanteeniin asetettujen lukumäärässä laskettuna, koska kontaktointi on kesken. Jokaiseen altistuneeseen ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Tiedotustilaisuudessa 19.3. klo 16.30 on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoittanut, että AstraZenecan rokotteen käyttö Suomessa keskeytetään varotoimenpiteenä ensi viikon ajaksi Suomessa. Syynä ovat rokotteeseen liittyvät epäilyt harvinaisesta veritulppiin liittyvästä haittavaikutuksesta.  Oulussa on ilmennyt merkittävässä määrin rokotteesta kieltäytymisiä AstraZeneca rokotteen kohdalla kuluneella viikolla. Kaupungin terveysviranomaiset seuraavat tarkasti kansallisia suosituksia. Ensi viikolle oli Oulussa varattuna 1250 annosta AstraZenecan rokotetta. Rokotteet oli tarkoitus pistää Ouluhallilla maanantaina 22.3. ja torstaina 25.3. Näille ajoille rokotusajan varanneita kehotetaan seuraamaan kaupungin tiedotusta asiasta. Tiistaille 23.2. ja keskiviikolle 24.2. ajan varanneille ei ole odotettavissa muutoksia. Heille on käytössä Pfizerin rokote.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi jatkotartunta A2-osastolta, positiivisen näytteen antaneelta ei ole oletettavissa jatkoaltistumisia. Sairaalan toiminta on palaamassa vähitellen normaaliksi. Hoitoringin toiminta on käynnistetty supistetussa muodossa. Osastolla H3 on altistumisesta aiheutuvia karanteeneja vielä ensi viikolle. Oulunsalon kotihoito ja Hiirosen kodin C3 osaston toiminta ovat palanneet normaalitoimintaan. Joitakin testauskierroksia vielä tehdään. Henkilökunnan henkistä tukea jatketaan. Yhteensä tartuntaryppäässä 35 potilasta ja 52 hlökuntaan kuuluvaa on saanut tartunnan. Tartunnan saaneista potilaista on menehtynyt 18. Jatkotartuntoja on yhteensä 31.

Tämän päivän kuudesta tartunnasta tartuntalähteinä oli Oulun kaupunginsairaala (1), perhe (3), muu tietty tartuntalähde (1) ja tuntematon tartuntalähde (1).

Tulevalla viikolla 12 annetaan, THL:n 19.3. antama suositus huomioiden, Oulussa 1230 rokoteannosta Pfizerin ja 810 annosta Modernan rokotteita. Rokotukset jatkuvat Ouluhallilla yli 75-vuotiaiden sekä kotihoidossa yli 70-vuotiaiden rokotuksilla. Maanantaiksi 22.3. ja torstaiksi 25.3. ajan varanneiden kannattaa varautua muutoksiin, mahdollisesti jopa peruutuksiin AstraZeneca rokotteen väliaikaisesta käyttökiellosta johtuen.

 

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. 

Ajanvaraus rokotuksiin on suljettu tilapäisesti ja ajanvaraus avautuu uudelleen 24.3. klo 8.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla. 

 

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

 

Päivitetty 20.3.2021 kello 18.54.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.