Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 19.3. - kaupungin terveysviranomaiset seuraavat tarkasti kansallisia suosituksia rokotuksiin liittyen

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Uusien tartuntojen kasvuvauhti on kuitenkin hidastunut. Pohjoisen hiihtolomien vaikutus kaupungin epidemiatilanteeseen ei ole vielä näkyvissä. Etelä-Suomen heikkenevä epidemiatilanne muuntoviruksen vaikutuksesta odotetaan vaikuttavan Oulunkin epidemiatilanteeseen sitä heikentäen huhti-toukokuun aikana.

Tiedotustilaisuudessa 19.3. klo 16.30 on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoittanut, että AstraZenecan rokotteen käyttö Suomessa keskeytetään varotoimenpiteenä ensi viikon ajaksi Suomessa. Syynä ovat rokotteeseen liittyvät epäilyt harvinaisesta veritulppiin liittyvästä haittavaikutuksesta.  Oulussa on ilmennyt merkittävässä määrin rokotteesta kieltäytymisiä AstraZeneca rokotteen kohdalla kuluneella viikolla. Kaupungin terveysviranomaiset seuraavat tarkasti kansallisia suosituksia. Ensi viikolle oli Oulussa varattuna 1250 annosta AstraZenecan rokotetta. Rokotteet oli tarkoitus pistää Ouluhallilla maanantaina 22.3. ja torstaina 25.3. Näille ajoille rokotusajan varanneita kehotetaan seuraamaan kaupungin tiedotusta asiasta. Tiistaille 23.2. ja keskiviikolle 24.2. ajan varanneille ei ole odotettavissa muutoksia. Heille on käytössä Pfizerin rokote.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen ei ole tänään ilmaantunut uusia tartuntoja. Sairaalan toiminta on palaamassa vähitellen normaaliksi. Hoitoringin toiminta on käynnistetty supistetussa muodossa. Osastolla H3 on altistumisesta aiheutuvia karanteeneja vielä ensi viikolle. Oulunsalon kotihoito ja Hiirosen kodin C3 osaston toiminta ovat palanneet normaalitoimintaan. Joitakin testauskierroksia vielä tehdään. Henkilökunnan henkistä tukea jatketaan. Yhteensä tartuntaryppäässä 35 potilasta ja 51 hlökuntaan kuuluvaa on saanut tartunnan. Tartunnan saaneista potilaista on menehtynyt 18. Jatkotartuntoja on yhteensä 31.

Tämän päivän kuudesta tartunnasta tartuntalähteinä oli perhe. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja oli kaksi. Oulussa on tänään ilmennyt kolme uutta joukkoaltistumista. Kaikkiin altistuneisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. 

Ajanvaraus rokotuksiin on suljettu tilapäisesti ja ajanvaraus avautuu uudelleen 24.3. klo 8.

Tulevalla viikolla 12 annetaan, THL:n tänään 19.3. antama suositus huomioiden, Oulussa 1230 rokoteannosta Pfizerin ja 810 annosta Modernan rokotteita. Rokotukset jatkuvat Ouluhallilla yli 75-vuotiaiden sekä kotihoidossa yli 70-vuotiaiden rokotuksilla. Maanantaiksi 22.3. ja torstaiksi 25.3. ajan varanneiden kannattaa varautua muutoksiin, mahdollisesti jopa peruutuksiin AstraZeneca rokotteen väliaikaisesta käyttökiellosta johtuen.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. 

Ajanvaraus rokotuksiin on suljettu tilapäisesti ja ajanvaraus avautuu uudelleen 24.3. klo 8.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla. Katso saapumisohje Limingantullin näytteenottopisteelle.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot.

 

Päivitetty 19.3.2021 kello 18.10.

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.