Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 18.3. – uusien tartuntojen kasvuvauhti on hidastunut

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Uusien tartuntojen kasvuvauhti on hidastunut. Pohjoisen hiihtolomien vaikutus kaupungin epidemiatilanteeseen ei ole vielä näkyvissä. Etelä-Suomen heikkenevä epidemiatilanne muuntoviruksen vaikutuksesta odotetaan vaikuttavan Oulunkin epidemiatilanteeseen sitä heikentäen huhti-toukokuun aikana.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen ei ole tänään ilmaantunut uusia tartuntoja. Tartuntoihin liittyvät karanteenit jatkuvat vielä tällä viikolla. Uusia testauksia tehdään vielä. Koronatartuntojen kohteeksi joutuneet osastot ovat palaamassa normaalitoimintaan vähitellen. Muilla osastoilla, Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän kahdesta tartunnasta tartuntalähteinä oli perhe. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja ei tullut.  

Joukkoaltistumiset tänään 1: Selvittely ja yhteydenotot kesken. Tiedotamme huomisessa tiedotteessa enemmän.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. 

Ajanvaraus rokotuksiin on suljettu tilapäisesti ja ajanvaraus avautuu uudelleen 24.3. klo 8 .

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla, koska THL:n uuden ohjeen mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille ja yli 70 -vuotiaat ovat rokotusjärjestyksessä ennen muita. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Tällä viikolla Astra Zenecan ja Pfizerin rokotteita annetaan yli 4200 annosta. Modernan rokotetta ei viikolla 11 ole käytössä lainkaan.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla. Katso saapumisohje Limingantullin näytteenottopisteelle.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot.

Päivitetty 18.3.2021 kello 17.19.

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.