Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 16.3.

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen kasvu on viime viikolla tasaantunut edellisten viikkojen tasolle. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään 16.3. ja ei antanut uusia suosituksia. Nyt voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 28.3. saakka. Rajoitusten jatkoa arvioidaan alueellisessa koordinaatioryhmässä tiistaina 23.3. uudelleen. Oulun kaupunki tiedottaa suositusten ja rajoitusten jatkumisesta vielä tänään 16.3. illalla. 

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tänään ilmaantunut yksi uusi työntekijän tartunta. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on 40 ja työntekijöitä 46. Tartuntoihin liittyvät karanteenit jatkuvat vielä tällä viikolla. Uusia testauksia tehdään vielä. Muilla osastoilla, Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Tämän päivän yhdeksästä tartunnasta tartuntalähteinä ovat perhe, tuttavat, urheilujoukkue ja kaupunginsairaala. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja ei tänään tullut ilmi.  

Altistumisen mahdollisuus: Beauty Center Oulu 14.3. klo 9-11

Katso mahdolliset altistumispaikat ja -ajat 14 vuorokauden ajalta.

Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla, koska THL:n uuden ohjeen mukaan AstraZenecan koronavirusrokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille ja yli 70 -vuotiaat ovat rokotusjärjestyksessä ennen muita. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat (vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Vielä ei siis rokoteta laajamittaisesti 70-74-vuotiaita (vuonna 1947–1951 syntyneitä).

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää koronarokotuksista 

Tällä viikolla Astra Zenecan ja Pfizerin rokotteita annetaan yli 4200 annosta. Modernan rokotetta ei viikolla 11 ole käytössä lainkaan.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Julkaistu 16.3.2021

 

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.