Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne oulussa 1.4. - toivotaan rauhallista pääsiäistä

Eilisessä (31.3.) tiedotteessa ollut ilmaantuvuusluku (21,4) oli koko Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiriä koskeva luku. Ilmaantuvuusluku Oulun kaupungissa oli eilen 29 ja tänään se on 29,8. Ilmaantuvuus on laskussa mutta Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Oulun kaupunki tiedottaa seuraavan kerran sunnuntaina 4.4. koronatilanteesta.

Pääsiäisen lomakausi on koittaa ja muodostaa matkustelun vuoksi riskin epidemian pahenemiselle Oulussa. Väestöä kehotetaan samaan vastuulliseen käyttäytymiseen pääsiäislomilla kuin hiihtolomillakin. Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemia on rauhoittunut.

Tämän päivän tartuntojen lähteenä on perhe.

Tällä hetkellä Oulussa rokotetaan 70-vuotiaita ja sitä vanhempia henkilöitä. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Poikkeuksia aukioloajoissa

Arkipyhät ja lomakaudet vaikuttavat aukioloihimme.

Aukioloaikojen poikkeukset kootaan yhdelle sivulle.