Opiskelu perusopetuksessa

Perusopetus on maksutonta yleissivistävää koulutusta. Peruskoulu kestää yhdeksän vuotta ja se on tarkoitettu lapsille, jotka ovat iältään 7 - 16-vuotiaita.

Jokainen Suomessa vakinaisesti asuva lapsi on oppivelvollinen. Oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun lapsi täyttää seitsemän vuotta, mutta koulu on mahdollista aloittaa myös vuotta aiemmin tai myöhemmin. Oppivelvollisuus päättyy, kun peruskoulun 1. - 9. luokat on suoritettu tai kun koulun aloituksesta on kulunut kymmenen vuotta.

Perusopetuksessa opetusryhmät muodostetaan vuosiluokittain. Kuuden ensimmäisen vuoden aikana opetusta antaa yleensä luokanopettaja, joka opettaa kaikkia tai useimpia aineita. Kolmen ylimmän luokan opetus on tavallisesti aineenopetusta, jolloin eri oppiaineita opettavat aineenopettajat.

Oulun kaupungilla on 48 perusopetuksen koulua, joista yksi on erityiskoulu. Oulussa toimii lisäksi valtion ylläpitämä Oulun normaalikoulu sekä peruskoulua korvaavina kouluina yksityiset Oulun kristillinen koulu, Oulun steinerkoulu ja Svenska Privatskolan i Uleåborg.

Aikuiset voivat suorittaa Oulun aikuislukiossa perusopetuksen oppimäärän tai erillisiä oppiaineita päivä- ja iltaopintoina. Siellä voi myös korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja.

 

 

Peruskoulut luokat 1-6 ja 7-9

Kysyttävää perusopetuksesta?

  • Puhelin work 08 558 40450 (arkisin klo 9–11)
  • Sähköposti
  • Katso myös "Usein kysyttyjä kysymyksiä" Mihin kouluun -sivulla.

Tiedot esitetään hCard-muodossa.