Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Kolmen korkeakoulun opiskelukaupunki

Korkeakouluopiskelijana saat Oululta kaiken: monitieteisen kattauksen opiskelualoja, runsaasti mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon sekä edullisen elämän ja laadukkaat palvelut.

Oulusta löydät yli 60 erilaista opiskelualaa kolmessa eri korkeakoulussa: Oulun yliopistossa ja Oulun ammattikorkeakoulu Oamkissa Linnanmaalla ja Kontinkankaalla sekä Diakonia-ammattikorkeakoulussa keskustassa.

Lukuisat aine- ja harrastejärjestöt auttavat elämästä nauttimisessa opintojen ohella. Yhteisiä, opiskelijoita yhdistäviä tapahtumia on runsaasti, mutta eri järjestöiltä löytyy myös paljon omaa toimintaa, jotta opiskelijaelämä olisi mahdollisimman mukavaa.

Edullista ja laadukasta elämistä

Oululainen opiskelija asuu huomattavasti laadukkaammin ja edullisemmin kuin kollegansa samankokoisissa kaupungeissa.

Oululaista opiskelija-asumista varten syntyneet Pohjois-Suomen Opiskelija-asuntoyhdistys PSOAS ja Otokylä ry pitävät osaltaan huolen siitä, että oululaisella opiskelijalla jää rahaa elämiseen enemmän kuin opiskelijoilla muissa samankokoisissa kaupungeissa.

Asuminen Oulussa on ylipäätään huomattavan edullista – Helsinkiin verrattuna Oulussa saa samalla rahalla jopa tuplaneliöt.

Helppo tulla ja mennä

Yli 200 000 asukkaan ja yli 20 000 korkeakouluopiskelijan Oulu tarjoaa kaikki ison kaupungin edut, sytyitpä sitten kulttuurista, liikuntamahdollisuuksista, penkkiurheilusta tai mistä tahansa.

Myös liikkuminen Oulussa on helppoa: kaupunki on tunnettu esimerkiksi laadukkaasta ja kattavasta pyörätieverkostosta, jota on yli 600 kilometriä eli noin kolme metriä jokaiselle oululaiselle.

Oman pyörän sijasta alle voi ottaa myös Sykkelin, Oulun pinkin kaupunkipyörän. Helsingistä lentää Ouluun alle 50 minuutissa, ja juna ja bussit kuljettavat tiheällä aikataululla – liikenneyhteydet Ouluun ovat kattavat joka puolelta
Suomea.

Kolme korkeakoulua, yli 60 eri alaa

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto on vuonna 1958 perustettu kansainvälisesti toimiva monitieteinen yliopisto, johon kuuluu kahdeksan tiedekuntaa ja useita erikoistuneita tutkimusyksiköitä. Joustava yliopistokoulutus antaa mukautumiskykyä muuttuvan maailman luomiin haasteisiin nyt ja tulevaisuudessa.

Oulun yliopisto on maamme suurimpia yliopistoja, ja monitieteinen yhteisö mahdollistaa opintojen yhdistelyn eri tieteenaloilta. Lisäksi osaamisen päivittämiseen tarjoutuu lukuisia mahdollisuuksia avoimen yliopiston koulutustarjonnan, täydennyskoulutuksen ja tiedekuntien täydentävien opintokokonaisuuksien kautta. Kandidaatti- ja maisteriohjelmiin haetaan yhteishauissa. Tutustu eri koulutusohjelmiin Oulun yliopiston verkkosivuilla.

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuolista ja tulevaisuuteen tähtäävää koulutusta. Tarjolla on ammattikorkeakoulututkintoja tai ylempiä AMK-tutkintoja sekä avoimen ammattikorkeakoulun opintoja. Oamkissa voi hankkia myös ammatillisen opettajan pedagogisen pätevyyden tai erikoistumis- ja täydennyskoulutusta. Valittavana on kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa niin päivä- kuin monimuotototeutuksena. Verkko-opintoja on tarjolla kaikissa tutkintovaihtoehdoissa. 

Tutustu koulutustarjontaan Oulun ammattikorkeakoulun verkkosivuilla.

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak on Suomen suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa myös terveysalan, kirkon alan ja tulkkauksen koulutusta. Diak kouluttaa kansainvälisiä osaajia ja osallistuu koulutusalojen alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen. Diakin Oulun-kampuksella voi opiskella sosiaali-, terveys- ja kirkon alan tutkintoja monimuotototeutuksena sekä asioimistulkkausta monikampusperiaatteella. Kampuksella hyödynnetään Diakin kansainvälisiä mahdollisuuksia opiskelijavaihdossa ja muussa yhteistyössä. Tutustu koulutukseen Diakin verkkosivuilla.
16_OuluUniversityValkotaululla.jpg
16_OuluUniversityValkotaululla.jpg

01_OuluUniversityPyoraily.jpg
01_OuluUniversityPyoraily.jpg

02_BOvenesatama.jpg
02_BOvenesatama.jpg

03_oamk.jpg
03_oamk.jpg

04_BOKorttelihaipakka.jpg
04_BOKorttelihaipakka.jpg

05_OuluUniversityHaalarit.jpg
05_OuluUniversityHaalarit.jpg

06_BOpari.jpg
06_BOpari.jpg

08_BOkeskustaIlmasta.jpg
08_BOkeskustaIlmasta.jpg

09_BOsaippukupla.jpg
09_BOsaippukupla.jpg

10_oamkNuoret.jpg
10_oamkNuoret.jpg

11_BOoulucalling.jpg
11_BOoulucalling.jpg

12_oamk.jpg
12_oamk.jpg

13_OuluUniversityRyhmatyo.jpg
13_OuluUniversityRyhmatyo.jpg

14_OuluUniversityMies.jpg
14_OuluUniversityMies.jpg

15_oamk.jpg
15_oamk.jpg

17_BObikingu.jpg
17_BObikingu.jpg

07iltakuva.jpg
07iltakuva.jpg