Koululaisten iltapäivätoiminta


Voit hakea lapsellesi paikkaa perusopetuksen iltapäivätoimintaan, mikäli hän on 1. tai 2. luokan oppilas tai mikäli lapsesi opiskelee 3.–9. luokilla ja hänellä on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintapaikka voidaan myöntää, mikäli molemmat huoltajat ovat töissä tai opiskelemassa tai on muu erityinen syy hoidon tarpeelle.

Iltapäiväryhmät toimivat klo 11-16.30 kouluilla, nuorisotiloissa ja seurakunnan tiloissa.

Oulussa kaupungin nuorisopalvelut koordinoi koululaisten iltapäivätoimintaa. Toimintaa järjestävät nuorisopalveluiden lisäksi järjestöt ja evankelis-luterilainen seurakunta.

Katso iltapäiväryhmät tästä.
Katso aamu- ja iltapäivätoiminnan erityisryhmät tästä.
 

Iltapäivätoiminta on maksullista

Iltapäivätoiminnan maksu on 100 euroa kuukaudessa. Sisaralennus perheen toisesta lapsesta on 50 % kuukausimaksusta. Perhe, joka saa toimeentulotuen perusosaa, voi hakea maksuvapautusta kuukausimaksusta. Maksuvapautukseen liittyvistä asioista voi kysyä Jaana Valtaselta (jaana.valtanen(at)ouka.fi, p. 044 7038230).

Mikäli lapsi pystyy osallistumaan toimintaan sairauden takia 10 päivää tai vähemmän, toimintamaksusta peritään puolet eli 50 € kuukaudessa.  Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsesi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta.

Maksut sisältävät ohjauksen, tapaturmavakuutuksen ja tarvittavat askartelu- ym. materiaalit. Iltapäivätoiminnan maksu sisältää lisäksi välipalan.

Koulujen loma-ajat, kuukausien pituus tai läsnäolopäivät eivät vaikuta toimintamaksun suuruuteen. Koulujen lomaviikkojen aikana ei ole iltapäivätoimintaa, vaan tuolloin järjestetään päiväleirejä ja muuta toimintaa. Loma-aikojen toiminnasta voit lukea tarkemmin Fiilis-sivulta
 

Päätös iltapäivätoimintapaikasta 15. toukokuuta - tutustumispäivä 7. elokuuta 2019

Iltapäivätoimintapäätös on luettavissa Wilmassa (hakemukset ja päätökset -> päätökset) 15.5.2019, jos huoltaja on antanut luvan sähköiseen tiedoksiantoon. Muussa tapauksessa iltapäivätoimintapäätös lähetetään postitse 15.5.2019.

Huoltajan tulee täyttää taustatietolomake Wilmassa ennen toiminnan alkua. Taustatietolomake on täytettävissä 17.6.2019 alkaen.

Lukuvuonna 2019-2020 toimivien iltapäivätoimintaryhmien tutustumispäivä on keskiviikkona 7.8.2019 klo 14-16 kaikissa toimintayksiköissä. 

Alla tiedote huoltajille, joiden lapsi aloittaa iltapäivätoiminnassa elokuussa 2019.
Tervetuloa iltapäivätoimintaan, tiedote huoltajille 2019 (pdf)

Hakeminen iltapäivätoimintaan


Voit hakea lapsellesi iltapäivätoimintapaikkaa elokuusta 2019 alkaen 21.1. - 3.2.2019 Wilma-järjestelmässä Wilma-tunnuksella. Tarvittaessa saat paperisen hakulomakkeen Oulu10-palveluista (Torikatu 10). Paperinen hakemus tulee postittaa viimeistään 3.2.2019 osoitteeseen: Iltapäivätoiminta, PL 17, 90015 Oulun kaupunki.

Seuraavan lukuvuoden iltapäivätoimintaryhmät muodostetaan määräaikaan 3.2.2019 mennessä palautettujen hakemusten perusteella.  

Hakuajan päättymisen jälkeen palautetut hakemukset huomioidaan vain, mikäli ryhmissä on tilaa.

Päätös iltapäivätoimintapaikasta on luettavissa Wilmasta 15.5.2019.

Iltapäivätoimintapaikan irtisanominen

Mikäli lapsesi jää kokonaan pois toiminnasta, irtisano paikka sähköpostilla osoitteeseen iltapaivatoiminta[at]ouka.fi ennen kuluvan kuun 15. päivää seuraavan kuukauden osalta, ettei seuraavasta kuukaudesta mene enää toimintamaksua.


Mikäli teet ilmoituksen 15. päivän jälkeen, irtisanomiskuukautta seuraavasta kuukaudesta peritään puolet kk-maksusta, vaikka lapsesi ei olisi läsnä yhtenäkään toimintapäivänä.

Ilmoita lapsesi pois jäämisestä myös ryhmän ohjaajille.

Kysyttävää iltapäivätoiminnasta?

 • Puhelin Suunnittelija Jaana Valtanen,
  kehitysvammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminta, koulujen loma-aikojen kokopäivätoiminta
  044 703 8230

  cell
  cell Ohjauksen koordinaattori
  Kati Niskala
  050 435 5850

  cell
  Ohjauksen koordinaattori
  Mari Takamäki
  050 526 7233

  cell
  Palvelupäällikkö Eija Salo
  haku- ja päätösasiat
  044 703 8204 cell
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Iltapäivätoiminta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Iltapäivätoiminta

Avustushakemus perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämiseen (doc)