Oulun kaupunginarkisto

 

Oulun kaupunginarkisto ja kaupungin keskitetty kirjaamo toimivat samoissa tiloissa osoitteessa Kansankatu 55A. Kirjaamolla ja kaupunginarkistolla on yhteinen asiakaspalvelu, joka on avoinna arkisin klo 8.30-15.30.

Oulun kaupunginarkisto on kunnallinen keskusarkisto, jonka tehtävänä on arkistoaineiston säilyttäminen lainsäädännön sekä sen perusteella asetettujen määräysten ja ohjeiden mukaisesti.

Kaupunginarkisto vastaa arkistossa olevaan aineistoon kohdistuvasta tietopalvelusta. Arkistossa olevat asiakirjat ovat hallinnon ja muiden tarvitsijoiden käytettävissä ottaen huomioon asiakirjojen julkisuudesta ja henkilötietojen käsittelystä annetut lait, säännökset ja määräykset. Kaupunginarkiston asiakasrekisteri muodostuu tietopyynnöistä sekä tutkimusluvista. Henkilötietoja käytetään tietopalvelun tarpeisiin.

Oulun kaupunginarkiston aineisto sisältää henkilörekistereitä sekä henkilötietoja, joihin sovelletaan tietosuoja-asetusta ja tällä voi olla vaikutusta julkisten tietojen luovutustapaan. Aineiston kuvaamiseen tulee aina erikseen kysyä lupa. Lisätietoja Oulun kaupungin tietosuojakäytännöistä löytyy täältä: www.ouka.fi/tietosuoja

Oulun kaupunginarkiston tietopalvelu kohdistuu myös seuraavien kuntien päätearkistoaineistoihin: 

Haukipudas, Kiiminki, Oulujoki, Oulunsalo, Yli-Ii ja Ylikiiminki.

Kaupunginarkiston tiloista löytyy myös kirjailija Paavo Rintalan (1930 – 1999) työhuone. Työhuoneeseen voi käydä tutustumassa maksutta arkiston aukioloaikoina.

 

 

Oulun kaupunginarkisto

  • Käyntiosoite work Kansankatu 55 A, Oulu
  • Puhelin work 050 5627064
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Kaupunginarkisto
  • Aukioloajat ma-pe klo 8.30-15.30.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Ajankohtaista

Päivitys 1.9.2020:

Kaupunginarkisto on 1.9.2020 lähtien avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Koronatilanteesta johtuen aukioloaikoihin voi jatkossa tulla muutoksia.

  • asioithan meillä vain terveenä
  • huolehdi käsihygieniasta!
  • muista pitää turvaväli niin aulatiloissa kuin tutkijasalissa

Kansankatu  55A:ssa sijaitsevan kirjaamon yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät täältä:

Oulun kaupungin keskitetty kirjaamo.