Katu- ja liikennesuunnittelu

 

Ajankohtaiset suunnitelmat löydät sivustolta suunnitelmat ja hankkeet sekä Karttatieltä kartta.ouka.fi
 
Suunnitelmia voi tilata PDF-tiedostona osoitteesta: katusuunnitelmat@ouka.fi
Tilauksessa on mainittava tilaajan nimien lisäksi suunnittelukohteen katuosoite sekä kadun tai katujen tai puiston nimi, jota koskeva suunnitelma tilataan.

Ajankohtaista

< Takaisin

Hiekanpoisto kaduilta alkaa Oulussa

Hiekoitushiekan poisto aloitetaan Oulussa, kun lumi on sulanut väyliltä eikä liukkauden torjuntaa enää tarvita. Yleensä hiekanpoisto päästään aloittamaan koko kalustolla huhtikuun puolivälissä, mutta aloitusajankohta riippuu kevään etenemisestä.  Ennakkoharjauksia tehdään tänä vuonna keskustan alueella jo ennen pääsiäistä ja edetään keskustasta Tuiran suuntaan. Yö- ja aamupakkaset saattavat viivästyttää harjausten aloitusta.

Harjaukset tehdään katujen kunnossapitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä. Työ aloitetaan I-luokan pääliikenneväyliltä edeten kokoojakaduilta asuntokaduille, jotka harjataan viimeisenä. Pölyämistä estetään riittävällä kastelulla ennen hiekan poistamista. Pölyntorjuntaa tehdään tarvittaessa myös laimennetulla kalsiumkloridiliuoksella.

Pääpyöräteillä hiekanpoisto käynnistetään keväällä heti, kun polanne on pääosin sulanut ja säätila sen sallii. Työ valmistuu kahden viikon kuluessa sen aloittamisesta.  Pääpyöräteillä liukkautta voidaan tarvittaessa torjua kemiallisella liuoksella myös harjauksen jälkeen.  Liuoksena käytetään formiaatteja tai muita ympäristöä vähän rasittavia tuotteita.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki
  90140 Oulu
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro
  work 08 558 558 00
 • Aukioloajat arkisin 8-16
 • Anna palautetta

  Palaute katuvaloista

  Palaute kaduista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.