Koronarokotukset Oulussa

Päivitetty viimeksi 25.11.2021 kello 15.30. Sivua päivitetään, kun tiedot täydentyvät tai tarkentuvat.

Voit mennä rokotuspaikalle aikaa varaamatta tai varata ajan rokotukseen.

Koronarokotteita annetaan 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Koronarokotteiden ja muiden rokotteiden kanssa ei tarvita enää varoaikaa. Rokotteita voidaan antaa muillekin kuin vain Oulussa kirjoilla oleville. Ilmoitamme tällä sivulla, milloin eri ryhmät voivat saada 3. koronarokotuksen.

Koronarokotus ja influenssarokotus on mahdollista saada samalla kertaa, lue ohjeet sivulta Influenssarokotukset.

Sivun sisältö:

 

Rokotuspaikat

Limingantullin rokotuspiste

Nuottasaarentie 5, Katso karttakuva.

Limingantullin rokotuspisteelle (Nuottasaarentie 5) voit varata ajan tai saapua paikalle aikaa varaamatta. Ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna:

 • maanantaisin klo 8.30-15.30
 • tiistaisin klo 8.30-15.30
 • keskiviikkoisin klo 10.30-17.30
 • torstaisin klo 10.30-17.30
 • perjantaisin klo 8.30-15.30

Limingantullissa annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.

 

Pop up -rokotuspiste Ideapark Oulussa

Ilman ajanvarausta toimiva pop up -rokotuspiste on avoinna

 • keskiviikkona 24.11. klo 14-18
 • torstaina 25.11. klo 14-18

Seuraavista aukioloajoista tiedotetaan, kun ajankohdat varmistuvat. Ideapark Oulun Pop up -rokotuspisteellä annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.

Lisäksi viikolla 47 rokotetaan kutsunnoissa koko viikon ajan.

 

Ajanvaraus

Koronarokotteita annetaan 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille. 

Varaa aika

 • puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Huoltaja voit varata nettiajanvarauksen kautta ajan 12-17-vuotiaalle vain silloin, jos nuori on antanut luvan tähän ja hoitohenkilökunta on sen merkinnyt potilastietojärjestelmään. 

Jos varaat ajan puhelimitse, suosittelemme jättämään takaisinsoittopyynnön. Linjalle ei kannata jäädä odottamaan, eikä soittaa numeroon useita kertoja.

 

Kolmas koronarokoteannos

THL suosittelee kolmatta koronarokoteannosta 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2 sekä immuunipuutteisille ja lyhyellä annosvälillä rokotteen saaneille.

Rokotteita on Oulussa hyvin ja kiirettä rokotesuojan tehostamisella ei ole.

Oulussa 3. rokoteannokset saavat tällä hetkellä

 • 60-vuotiaat ja sitä vanhemmat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta (*).
 • voimakkaasti immuunipuutteiset. Kolmas rokoteannos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteisille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Katso lisätietoa: Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat.
 • Lyhyellä (alle kuuden viikon) annosvälillä rokotteen saaneet naiset ja 30 vuotta täyttäneet miehet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta (*). Lue lisää THL:n sivuilta.
 • lääketieteelliseen riskiryhmään 1 ja riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta (*).

Jos olet 60-vuotias tai sitä vanhempi tai kuulut lyhyellä annosvälillä rokotteen saaneiden ryhmään, voit saapua ilman ajanvarausta rokotettavaksi Limingantullin rokotuspisteen walk in -linjoille. Jos olet voimakkaasti immuunipuutteinen tai kuulut lääketieteelliseen riskiryhmään 1 tai 2, varaa rokotusaika puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

*6 kuukauden annosväliä voidaan hieman lyhentää vain perustellusta syystä (esim. pitkä työkomennus ulkomaille), jotta rokotesuoja säilyy.

 

Ohjeet rokotukseen tulevalle

 • Tule rokotukseen terveenä, maski kasvoillasi.
 • Saavu korkeintaan 5-10 minuuttia ennen varattua aikaa, jotta rokotuspaikalle ei synny ruuhkaa.
 • Pukeudu lyhythihaiseen joustavakankaiseen paitaan.
 • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esim. henkilökortilla tai ajokortilla.
 • Omaishoidon päätös on esitettävä rokotustilanteessa.
 • Varaudu jäämään tarkkailtavaksi 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen.
 • Rokotteeseen kuuluu kaksi annosta. Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteen annosväli on 6 viikkoa. Rokotteita on hyvin saatavilla, joten rokotevälin lyhentäminen ei hidasta kenenkään rokotteen saamista. AstraZenecan rokotteen annosväli on myös 6 viikkoa. Rokotusväliä voi lyhentää 6 viikosta vain perustellusta syystä. 

 

Koronatodistus ja koronapassi

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:

 • todistus koronarokotuksesta 
 • todistus koronatestituloksesta,
 • todistus sairastetusta koronavirustaudista 

Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina. Rokotustodistus on voimassa 12 kuukautta, todistus sairastetusta koronavirustaudista 180 päivää ja testitulostodistus 72 tuntia. Rokotustodistus on voimassa koronapassina, jos olet saanut täyden rokotussarjan.

Voit itse ladata ja halutessasi tulostaa koronatodistuksen Omakannasta. Katso ohjeet: www.kanta.fi/koronatodistus. Jos tarvitset tulosteen koronatodistuksesta ja sinulla ei ole tulostinta, voit pyytää tulosteen soittamalla omaan hyvinvointikeskukseen. Voit myös tulostaa todistuksen esimerkiksi kirjastossa, Oulu10 toimipaikassa tai asukastuvalla, jossa tuloste maksaa 0.20-0.80 senttiä, riippuen onko tuloste värillinen tai 2-puoleinen.

Kun käytät rokotustodistusta matkustamistarkoituksessa, tarkista kohdemaan vaatimukset ennen matkaa. Useimmat maat vaativat täyden rokotussarjan.

Voit tarkistaa Omakannasta koronatodistuksesi tiedot. Jos todistus saadusta rokotteesta puuttuu Omakannasta, ota yhteyttä omaan hyvinvointikeskukseen asian selvittämiseksi. 

Usein kysyttyä koronatodistuksesta (Kanta.fi)

 

Kela korvaa tarvittaessa matkan koronarokotukseen

Jos et voi terveydentilasi vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, voit saada Kelalta korvauksen taksimatkasta koronarokotukseen. Kela korvaa 27.3.2021-31.12.2021 tehtyjen koronarokotusmatkojen kustannuksia. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Tilaa matka Kelan alueellisesta tilausnumerosta p. 0800 93 150. Lue lisää Kelan verkkosivulta.

Vammaispalvelulain (VPL) tai sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisia asiointimatkoja ei voi käyttää koronarokotuksiin kulkemiseen 12.4.2021 alkaen. Jos olet jo ehtinyt tilata rokotusmatkan matkan Matkapalvelukeskuksen kautta, voit kuitenkin käyttää tilaamasi matkan.


Rokotus ja sairastettu korona 

Jos olet sairastanut koronan, ei rokotuksellasi ole kiire. Varaa aika koronarokotukseen aikaisintaan 3 kuukauden kuluttua siitä, kun sairastuit koronaan. Sairastettu korona antaa nykytiedon mukaan yhtä hyvän suojan kuin yksi annos koronarokotetta. Eli jos olet sairastanut koronan, riittää että saat taudin lisäksi yhden rokoteannoksen.
 

Toinen rokotuskerta ja ajan vaihtaminen

Ensimmäisen koronarokotuskerran yhteydessä annetaan aika toiseen rokotukseen. Ajan voi vaihtaa vain välttämättömistä syistä (esim. terveydentila, syöpähoito tai leikkaus) aikaisintaan 2 viikkoa ennen rokotusaikaa. Ajan aikaistaminen on mahdollista vain puhelinvarauksen kautta. Ajan siirtämisen eteenpäin voi tehdä itse nettiajanvarauksen kautta.

 

Tietoa koronarokotuksista

Rokotteet ja koronavirus (THL)

Ovatko koronavirusrokotteet turvallisia? Katso kysymyksiä ja vastauksia koronarokotteesta THL:n sivulta.

Rokotejärjestys (THL)

Rokotteiden teho koronavirusta vastaan (THL)

Raskaus ja koronavirus

Sosiaali- ja terveysministeriön tietoa koronarokotteesta.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean usein kysytyt kysymykset koronarokotteista.

 

In English

Vaccinations against coronavirus in Oulu

Koronatietoa eri kielillä

Sivulle Koronatietoa eri kielillä (THL) on kerätty linkkejä, joiden kautta saat tietoa koronaviruksesta eri kielillä. Linkkien avulla löydät esimerkiksi toimintaohjeita tartunnan välttämiseksi, ja tietoa rokotteista, rokottamisesta ja matkustamisesta. 

Rokotustilanne Oulussa

Oulun koronaan liittyvä tilastotieto on koottu yhdelle sivulle.

Katso rokotustilanne Oulussa

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos