Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunkistrategian 2030 päivityksen

29.04.2024

Kaupunginvaltuusto on päivittänyt Oulun kaupunkistrategian kokouksessaan 29.4.2024. Uusi nyt päivitetty Kaupunkistrategia Oulu 2030 korvaa voimassa olevan kaupunkistrategian.

Voimassa oleva kaupunkistrategia arvioitiin pääosin ajantasaiseksi ja toimeenpanoa jatketaan. Merkittävimmät muutostarpeet ovat vihreän siirtymän elinkeinopoliittisten investointien sekä TE-palvelut 2024 uudistukseen nykyistä vahvempi huomiointi. Lisäksi strategiassa kiinnitetään nyt erityistä huomioita nuorison työllisyyteen, hyvinvointiin sekä veto- ja pitovoimaisen kaupunkiympäristön kehittämiseen.

Vihreän siirtymän investointivalmiuksia parannetaan

Vihreän siirtymän investointeihin varautumista tarkennetaan strategiassa. Uusiutuvan energian osuus on jo liki puolet kaikesta Suomessa käytetystä energiasta ja siirtymä päästöttömiin energialähteisiin on jatkunut johdonmukaisesti. Päästöttömän energian saatavuuden parantaminen ja hiilineutraalisuustavoitteet ovat vauhdittaneet myös uusien suurten teollisuusinvestointien suunnittelua. Sijaintipaikkojen kilpailu on globaalia. Suomella ja Oulun seudulla on lähtökohtana kohtuulliset mahdollisuudet menestyä kilpailussa, mutta se edellyttää alueen investointivalmiuksien parantamista. 

TE-palvelut 2025 edistää työllisyyttä

TE-palvelut 2024 -uudistus parantaa mahdollisuuksia työllisyyden edistämiseen valtakunnallisesti. Uudistuksen myötä painopiste muuttuu työttömyyden hoidosta työllisyyden edistämiseen yhdessä sidosryhmien kanssa. Oulun kaupungin vastuulle vuoden 2025 alusta siirtyvä uusi tehtävä aiheuttaa tarpeen myös kaupunkistrategian tarkistamiseen tältä osin.

 

 

Kaupunginvaltuusto käsitteli kaupunkistrategian väliarviointia strategiaseminaarissa 26.2.2024. Seminaariin osallistui myös Nuorten edustajisto ONEn edustajat.